Soalan Lazim Hubungi Kami Aduan dan Maklum Balas Peta Laman Carian

 

 

 

       

           

Dasar Keselamatan

 

1. Sebarang sumbangan dan penyebaran maklumat yang terlarang dan bahan-bahan negetif yang bertentangan dengan dasar-dasar negara adalah dilarang.
   
2. Menyebar maklumat berbau politik, hasutan atau perkauman atau mana-mana yang boleh menjejaskan reputasi Pejabat Setiausaha adalah dilarang sama sekali.
   
3. Pengunjung yang ingin menggunakan kemudahan seperti forum dikehendaki mendaftar sebagai langkah keselamatan bagi mengelakkan perkara-perkara yang tidak diingini timbul.
   
4. Pengguna laman web perlu memastikan setiap fail yang dihantar melalui lampiran (attachment) bebas dari ancaman virus.
   
5. Pengguna laman web perlu memastikan setiap maklumat yang diberikan dalam permohonan atas talian adalah sahih dan tidak meragukan.
   
6. Semua maklumat yang hendak dimuatkan ke dalam laman web Pejabat Setiausaha Persekutuan Sarawak mestilah mendapat kelulusan daripada pihak Pengurusan Atasan.
   
7. Sebarang bentuk pencerobohan atau percubaan untuk menggodam laman web Pejabat Setiausaha Persekutuan Sarawak adalah dilarang.
   

8.

Teknologi terkini termasuk penyulitan data adalah digunakan untuk melindungi data yang dikemukakan dan pematuhan kepada standard keselamatan yang ketat adalah terpakai untuk menghalang capaian yang tidak dibenarkan.
   
9. Semua storan elektronik dan penghantaran data peribadi akan dilindungi dan disimpan dengan menggunakan teknologi keselamatan yang sesuai.