Portal Rasmi

Pejabat Setiausaha Persekutuan Sarawak

Bicara Tokoh

"Dari segi pentadbiran kerajaan, Jemaah Menteri dan Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri akan terus berfungsi menurut Perlembagaan Persekutuan dan apa-apa ordinan yang dimasyhurkan oleh Kebawah Duli Yang Maha Mulia Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong dari semasa ke semasa"

JENTERA PENTADBIRAN DAN PERKHIDMATAN AWAM KERAJAAN PERSEKUTUAN DAN KERAJAAN NEGERI TIDAK AKAN TERGANGGU DENGAN PERISYTIHARAN DARURAT

YAB TAN SRI DATO’ HAJI MUHYIDDIN BIN HAJI MOHD YASSIN
PERDANA MENTERI

"Saya konsisten menekankan bahawa Jentera Perkhidmatan Awam dalam tempoh darurat ini tidak akan terjejas dan berfungsi seperti sedia ada dengan berpegang kepada konsep neutraliti dan profesionalisme serta menghormati prinsip pembahagian kuasa"

PENGURUSAN DARURAT : PENDEKATAN STRATEGIK MEMERANGI COVID-19

YBHG. TAN SRI DATUK AMAR MOHD ZUKI BIN ALI
KETUA SETIAUSAHA NEGARA

"Kembalikan era kepimpinan melalui teladan dan berusahalah meningkatkan nilai-nilai murni dalam perkhidmatan awam. Siapa lagilah yang boleh kita harapkan untuk terus menjaga negara ini selain daripada penjawat awam sendiri. Kita bekerja demi negara bukan demi kuasa – if need be, put ourselves in the line of fire. We are the guardian of this country"

MENDEPANI CABARAN MELANGKAUI EKSPEKTASI

YBHG. TAN SRI MOHD KHAIRUL ADIB BIN ABD RAHMAN
KETUA PENGARAH PERKHIDMATAN AWAM

Fakta Ringkas

0
Bangunan Gunasama Persekutuan
0
Kuarters Gunasama Persekutuan
0
Jabatan & Agensi Persekutuan
0
Agensi Badan Berkanun
0
Syarikat Berkaitan Kerajaan (GLC)